Ryssen

Måste bara få berätta vad som hände i tisdags när vi skulle ta in hästarna! Ryssen hade ingen lust att komma in, då de var väldigt gegigt och han är rädd för att få en stöt när han går igenom grinden. Så Elli hade lite problem med att få in honom så jag och våran lärare Tina gick ut med en lina för att hjälpa henne. När vi hade stängt in honom med linan och Elli hade satt på grimman, skulle Tina vara lite snabb med att ta in linan. Men jag  höll ju forfarande i, så när hon drog i den så hamnade den på Ryssen rumpa. Ryssen blev rädd och hoppade framåt ställde sig på Elli och puttade ner henne i geggan. Så där satt hon i geggan med en chockad Ryssen i grimskaftet! Så när Elli skulle åka in till vansbro med Olsson så fick hon sitta på golvet i bussen, så hon inte skulle gegga ner sätet.

Så då vet ni vad som kan hända en helt vanlig dag i stallet!

Slänger upp en bild på Sloggi, eftersom jag inte hittade någon på Ryssen.

/ Elin, SMR09

lite frågor :)

Vi fick en liten fin kommentar av en läsare :)


Nä, nur är det verkligen inte långt kvar! Tänk att det redan gått tre år...det kommer jag nog aldrig riktigt att fatta, inte förrän vi står med de vita mössorna på oss ;)

Vi har våran bal den 27 maj, kulturhuset i Vansbro. Kommer inte vara på Flottaren eftersom det varit en massa krångel när de har varit där. Men fotograferingen blir vid Flottaren :)

Jag vet faktiskt inte vad resten av klassen har tänkt göra efter studenten, så det är de helt fritt fram för dem att berätta om själva :) Jag har tänkt jobba med hästar några år, och sen få jag se om jag har lust att börja plugga igen. Är lite sugen på att gå unghästutbildarprogrammet på Flyinge, men innan det blir det alltså lite jobb. Har ett som jag verkligen är sugen på att få, så det är bara att hoppas. Något mer än så tänker jag inte säga förrän jag vet säkert :)

Med en längtan efter studentmössan och vemod för att lämna klassen,
Ida SMR08

GymnasieDM i hoppning

Kul dag, älskar oss! <3

Första tävling på bortaplan för flera ryttare och hästar och jag tyckte alla gjorde en bra insats! Alla fick varsin felfri runda i någon klass :) Räckte inte till några placeringar tyvärr, men det är inte det viktigaste. vi hade i alla fall kul!

Själv var jag hejjaklack och fotograf, men vette  tusan om jag lägger upp några bilder...blev inte så bra, haha. Kanske berodde det på att jag antagligen var mer nervös än de som red xD tycker det är bättre att rida än att stå och titta på ;) Aja, kan ju dra vilka som var med iaf :)

Emelie - Diesel
Frida - Kintus
Malin - Zaga
Sara - Hedwig
Jossan - Bonfire (egen häst).


Emelie (SMR08) - Kintus och Hanna(SMR07) - Diesel på förra årets GymDM.


Rid väl allihopa så hörs vi en annan gång!


/Ida SMR08

GymnasieDM i dressyr

Guld individuellt och i lag plus lagsilver. En lyckad tävlingsdag för oss helt enkelt. Bra jobbat allihopa!
Nu är det dags att ladda om inför GymnasieDM i hoppning på torsdag. Hela rid åker, de som inte tävlar är hejjaklack :)


//Ida

stalldag - som vanligt (;

Halloj! :)

Äntligen har våren kommit på riktigt! ♥ Heldag som vanligt med programridning, till helgen är det Gymnasie DM i dressyr på hemmaplan som gäller ju! och torsdagen efter det är det Gymnasie DM i hoppning men dock på bortaplan. Hela rid kommer att åka och heja på de som ska tävla! (: istället för någon isvaksfriluftsdag.... oupsi!

Eftermiddagen handlade om foder och så tränade vi på att linda benen med elastiska benlindor med snören ifall om det skulle dyka upp på hästskötarexamen. Det gör inget om det det inte dyker upp för mig iaf ...

Inläsningdagar tidigare i veckan som innebar hästskötarexamensplugg i stallet för min, Ida, Märta och Emelies del. Jobbade igenom en hel del teori och häst vid hand. skönt! + Märtas supergoda äppelpaj mums! ♥ Hur ska jag klara mig utan efter SMR08 efter studenten? det blir en svår nöt att knäcka (;  

Stallet hela veckan - inte helt fel om man frågar mig! och i måndags så var det en traditionell filmkväll med rid - tro om det var bröderna Karlsson vi såg? helt ok film även om man bara vill skaka om huvudpersonen ibland (;.

Morgondagens hopplektionär planerad, det bli bana - finslipning nu till GymnasieDM (;. Spana in min übersnygga banskiss!


Over&out Elin SMR08


April April!

Halloj! 

Sitter och pluggar lite till hästskötarexamen men känner för ett litet break (; Gosh det närmar sig! En heldag kvar i staller bara :O hur ska detta gå?...

Märta hade hopplektion för oss idag. Vi hoppade på serpentinbågar och enkelhinder i galopp. Bra lektion med en mycket bra övning för oss! (: Jag är riktigt nöjd över min och Nikolines insatts iaf. Nästa vecka är det min tur att ha hopplektion, funderar på någon bana eller nått med länga/korta galoppsprången? vi får se!

Nästa vecka är det inläsningsdagar så att man hinner komma ikapp om man ligger efter i skolan. Även en morotsdag då man är ledig om man ligger i fas med allt (: Haha, har aldrig hört att det är något annat gymnasium som har morotsdagar?...

/Elin SMR08

SMR07 förra våren (& snart är det SMR08 tur ;)



fyra veckor

till hästskötarexamen! Helt sjukt! Dagen vi har förberett oss på i tre år är snart här och just nu repeteras allt vi lärt oss under gymnasiet, och det är mycket kan jag lova..puh..

Programridning idag i alla fall, som träning inför gymnasieDM i dressyr nästa helg. Red Zaga och det kändes bra. Jag är nöjd. Klart att det finns saker att rätta till, men jag har bara ridit henne två gånger den här veckan och sista jag red henne innan det kommer jag knappt ihåg :)


tjingeling!
/Ida

Tappsko och UFmässa

Halloj!
Hade tänkt att jag skulle blogga för typ mer än en vecka sen, men det blev som ni har märkt:P Men, men, vi tvåor har i alla fall börjat med våran tappsokutbildning. Det är riktigt kul, fast lite svårt och smått jobbigt åt ryggen och benen. Vi har gjort klart andra veckan nu, och fler blir det! Första gången fick vi dra av och slå på en sko, nästa gång fick vi lära oss att rikta skorna, och det var icke enkelt kan jag säga. Dom j*vla skorna ville inte riktigt som vi ville och ont i handen får man också, men det blir bättre och bättre. Kommer säkert att skriva mer om det när vi är klara eller nått sånt :P



Till dagens händelse då. Alla tvåor åkte på UFmässa i Falun, Dalamästerskapen i UF. Det var riktigt kul och inspirerande:D Vansbro hade fem UF förtag på plats som sålde sina produkter.Sen måste jag få skryta lite också, på invigningen hade de två prisutdelningar, Bästa UFlärare och Bästa UFskola dalarna. Bästa UFlärare blev Cayenne Cranning från Vansbro! och Bästa UFskola blev Vansbro! wohoooo!!! vi är bara bäst ;D Gick runt och tittade på alla montrar och företag och tittade på en föreläsning. Och som slutkläm är på kvällen  har jag fått veta att Rub Me UF från vansbro blev Bästa UFföretag Dalarna! Stort Grattis! Kan tillägga att de blev bästa UFförteg i vansbro också :)
Hade ju kameran med till Falun men jag orkade inte ta några kort. Så därför slänger jag upp några från min praktik hos Thomas i stället :) Eller inte eftersom jag inte får minneskortet att fungera i datorn... Så då tar vi en annan bild istället som Ida har tagit:)

Vansbro Utbildningscenter

Tack och godnatt
/Elin SMR09

RSS 2.0