Merry X-mas

Arthur fick vara stand in som tomte ;)



Önskar Vansbro's ridbrudar

JULLOV!! :D

Jahapp, då har vi äntligen fått jullov då, härligt! Har varit i skolan på lite julfika och prisutdelning för innebandydagen m.m. Vi fick andrapriset för bästa utklädnad (y)

Tänkte bara säga också att reklamfilmen för skolan är klar och den är asbra! Vi blev ju filmade i stallet för några veckor sedan, och de har även varit runt på hela skolan och intervjuat några elever. Check it out!



Cool va? :D

/Ida

Sista ridlektionen

Idag hade SMR09 sista ridlektionen för i år :( Men en positiv sak är att all var riktigt nöjd med sina ritter :D Och som Örjes redan har skrivit idag, JULLOV i morgon! Men det blir ingen tidig morgon eftersom Laila är sjuk, så vi får se på film en annan gång :/ Terminsdans i morgon i alla fall, sen prisutdelning för innnebandyn, fika och avslutning i cafeterian :)
Fina Nikoline en vinterdag:) Tagen av Ida Hinders
// Elin SMR09

Jullov imorgon!

Hej!

Ett mycket efterlängtat jullov börjar imorgon! I vanlig ordning kommer rid samlas tidigt på morgonen innan skolan har börjat och se på film och äta frukost tillsammans (: Mys!



God Jul Och Gott Nytt år!



/ Elin SMR08


Avslutningshoppning Vansbro RS 2010

Idag har vi haft avslutningshoppning med maskerad ;) Jag tror att det flesta var nöjd med sina rundor:) Ackumulator (poänghoppning) var bedömningen, och de som hoppade högre fick lite mer poäng eftersom det är lite svårare :P
Vinnare blev i alla fall Jossan (tvåan) och Diesel! GRATTIS :D Två kom Ida (Trean) och Hedwig, och trea kom Malin (trean) och Zaga.
Ida och jag vann maskeraden som Timon och Pumba ;) utsedd av domare/lärare Laila, Helena och våran rektor Martin.
Sen fick vi reda på en mycket glad nyhet. Vuc har nu sammarbete med skolorna i Mora, Orsa och Älvdalen! Så nu är det bara att söka hit och gå på Rid i Vansbro!

Hejs svejs!
Elin SMR09

Innebandy är inte vår grej..

Innebandytunering på skolan idag och jag säger bara noll. Och eftersom jag inte orkar skriva allt igen så finns mer detaljer på min egen blogg idasfotografier.blogg.se :)

Nu är det dags att ladda inför avslutningshoppningen imorn! :D

Morsningkorsning

/Ida

Lucia

Halloj! Elin här igen ;)

Luciashow i vanlig ordning i Söndags! Vi på gymnasiet körde våran "Michael Jackson" - kadrilj. Ena halvan var helt vit och den andra halvan var helt svart! Riktigt snygg. Några från gymnasiet var även med på "Våga&Vinn" som även var maskeradhoppning!
Kolla in artikeln på Dalademokraten om ni inte redan har gjort det ;) http://dalademokraten.se/sida/id/148172/


                    Fotbollsspelaren Emelie och Yoggi på hoppningen! Bildkälla:http://dalademokraten.se/sida/id/148172/
 

Vansbro Utbildningscenter håller även på att göra en reklamfilm för skolan, så i torsdags var vi treor filmstjänor när vi var i stallet, blir spännande att se resultatet (;.

Nu på fredag är det även dags för en tradition som alltid inträffar vid varje termins slut, Avslutningshoppningen! I år är det maskerad tillsammans med ackumulatorhoppning troligen, med julfika som pricken över i! Naturligtvis så kommer det vara klasskamp också! Det känns som om det är treorna som tar hem det i år! :D Eller vad säger ni?

Ett mycket efterlängtat jullov närmar sig! :D


/ Elin SMR08


Tisdag i Vansbro

Tjoo!

Ida här igen. Idag har jag och Tina presenterat ridprogrammet för Vansbros nior. De flesta av dem vet väl att de finns, men det kommer ju bli lite ändringar i samband med att Gy11 startar till hösten. Själv har jag inte så stor koll på exakt vad som kommer bli annorlunda, men vi kommer i alla fall byta namn från Ridledar- och hästskötarutbildningen till Hästskötare inriktning ridning eller något liknande. Det kommer i alla fall fortfarnde vara mycket hästar! :D

Fick också frågon om vad som var skillnaden mellan den skola jag gick ett år på först och Vansbro Utbildningscenter. Tycker verkligen att VUC är ett bra exempel på att en skola behöver inte vara stor för att vara bra :)

Kan ju tillägga att VUC har gymnasiemässa den 19 januari klockan 18:00 (inte helt 100% säker på tiden, men nästan) så om någon är intresserad av ridprogrammet eller något av VUC andra program tycker jag ni ska komma dit. Jag kommer kanske att finnas där med mitt UF-företag också, som ni kan läsa om på min egna blogg. Så där, då har jag gjort lite smygreklam för den också, haha ;)



Vinterdag i stallet

Halloj! Stalldag idag som Ida tidigare nämnde,inga köldskador än och ingen fika ;)

Fixade stallen som vanligt förutom att hästarna fick stå inne tills det hade blivit lite varmare. Körde ingen sitsträning/longering idag eftersom vi rätt nyligen har haft in nytt underlag i ridhuset, underlaget inte har satt sig till 100% än. Istället körde vi lite längre ridpass än vanligt då vi rider två&två. Som ni kanske märker är det extra mycket fouks på varje enskild elev/ekipage på heldagarna. Själv testade jag (kommer inte ihåg vad den heter, släng in en kommentar om det är någon som vet ;) en sak som gjorde att jag fick bättre armbågposition. Fungerade super på mig, fick fram en helt annan sorts ridning än tidigare (y).

Pannkakor till lunch, gott! Sen teori i vanlig ordning där vi testade att hur det är att rida in en häst. Tex vänja hästen med den extra tyngden till att svara på hjälperna. Dock gjorde vi inte det på unghästar utan hade lite äldre som redan är utbildade. Vi gick igenom alla steg idag, men som egentligen hade tagit betydligt längre tid om det hade varit outbildade unghästar.

Ikväll är det filmmys i skolan med hela Ridprogramet. Vilken film det blir återstår att se! :D


/ Elin SMR08

Stalldag

Dags att byta om till ridkläder och åka ut till stallet för en heldag :) Inte sååå lockande när termometern visar mer än -20 grader ;P Men det blir nog bra så fort man kommer upp på hästryggen. Och sen tror jag att vi kommer få lite fika efter lunch eftersom Emelie ramla i backen i fredags, hoppas det blir någonting riktigt gott! ;D

Inte så intressant inlägg kanske, haha


/Ida

Bill och Bull i England :)

Bill och Bull och då menar vi Sandra Lindström och Erika Lundberg, gick ut 2010 och begav oss direkt efter studenten till Anna Hilton (landslagsryttare i fälttävlan) i England!
Efter tre år på den mycket välutbildade skolan med sin nogrannhet och perfektion blir man ganska paff när man kommer ut i arbetslivet och ser att inte alls allt sköts och hanteras så som man blivit upplärd.

Vi är bosätta på en gård i Sandhurst ( ca 1h bilfärd ifrån London) där vi tar hand om 20tal hästar av olika klasser, vi har bland annat 2topphästar som gått runt både badminton och OS, hästar som går från 1-3stjärnig fälttävlan, unghästar, hoppsto, hingst och små runda ponnier. De vardagliga sysslorna består av att sköta yarden som vi säger här, rida alla hästar, hur mkt beror på säsong, eftersom de går såpass tuff fälttävlan så rids de ofta ett pass dressyr/hoppning + att de hackas (rids ut 1h), förbereda inför tävlingar, följa med på både små och stora fälttävlans tävlingar och nu även på lill säsongen tävla hennes hästar inom dressyr och hoppning.

Vi närmar oss slutet på vårat halvår med en erfarenhet rikare, det har varit tufft med b.la. hemlängtan och slit men vi har haft mycket kul på vägen. Vi har besökt ett nytt land, träffat otroligt snälla och vänliga människor, sett oss omkring i b.la. London (festat bland rikemansbarnen och druckit drinkar/champagne i rykande kistor för 3000kr, alltid en upplevelse ;) ), upplevt Englands fördelar och nackdelar, sett mycket dålig dressyrridning men destå bättre hoppning och fälttävlan, lärt oss hantera olika sorters hästar, ridit så vi fått sår i rumpan, klagat, skrattat, blivit bästa vänner, insett hur hemmakär man är men ångrar det inte för en sekund!

Under resan gång har vi insett vilken otrolig utbildning ridledar- och hästskötar utbildningen i Vansbro är, allt detta ständiga tjat om sits och händer, all teori om utrustning, foder, sjukdommar mm har gett oss en bra start i arbetslivet där vi har en grund att stå på och fortsätta utvecklas :)

     

   

   


RSS 2.0