Old stuff

Jag erbjöd mig själv att skriva några rader här eftersom jag är en gammal student från VUC och Hästskötare- & ridledarprogrammet.
Vi i vår klass tog studenten 2001 så vi har 10 årsjubileum i år faktiskt:)
Det finns så många minnen och roliga stunder som jag kan rabbla upp här, allt från galna skrattanfall på Tinas teorilektioner till skolresan till Helsingborg på Hopp-SM.
Just på skolresan var det faktiskt bara tok, vi hade en lärare (hrmm... Nan) som just kommit hem från utlandet där hon drabbats av nån sorts magbacillusk. Var å varannan Shell och Statoilmack fick påhälsning på vägen ner;)
Ja som sagt, det finns så mycket skoj att berätta. Dock kanske det mest är vi som upplevde det ihop som skulle skratta, vad vet jag? :)
När vi började vår utbildning så var den upplagd så att man var i stallet måndag fm till lunch, onsdag var vi där heldag och fredag förmiddag var vi oxå där.
Onsdagarna där vi hade heldag så mockade vi först sen var det enskild träning, eller två å två rättare sagt. Hästen skulle lindas varje gång och även knoppas. Detta för att träna inför hästskötarexamen.
SÅg i nåt äldre inlägg att nuförtiden verkar ni få linda med fleecelindor (?) Det kan jag säga var absolut förbjudet när vi gick;)
Gamla helderliga bomullslindor med snören och under skulle det vara tjocka paddar.
Pust vad man suckade ibland över detta, haha;)
I årskurs ett red vi för Marie Munters som nu efterår har varit både stallchef åt Jan Brink samt jobbat flera år i Brasilien hos någon erkänd ryttare där.
Inlärning i toppklass alltså:)
I tvåan fick vi Nan som jag antar och har fattat det som, att även dagens studenter rider för:)
Fredagar ägnades åt hoppning vilket var skoj.
Möjlighet att tävla fick vi oxå.
Jag tävlade en häst som hette Majiro och när han tyvärr fick gå ur tiden pga skada ,så blev det en kuse vid namn Lätt & Lagom som fick följa med ut på ett par tävlingar:)
Jag själv var ingen stortävlare men några rundor blev det iaf.

Folk har frågat mig om utbildningen har varit värd att gå på trots att jag idag inte jobbar med hästar utan har det som intresse bara.
Men jo, det tycker jag. SJälva grundutbilningen inne på VUC var ju bra och det vi fick lära oss ute på VRS var oxå bra och lärorikt för framtiden oavsett man väljer att jobba med det eller ej.
Framförallt med disciplin och noggrannhet.
Det hände ett par gånger att vi fick bakläxa för att stallgången var slarvigt sopad, haha.. Så att göra nåt lite halvdant, det var inget som fick plats i utbildningen!
Jag har rekommenderat denna utbildning till ett flertal yngre förmågor och hoppas verkligen att den får stanna kvar!
Bra hästmaterial, noggrann personal och bra utbildning över lag.
Kanske skriver mer en annan dag men nu måste jag lägga ett av mina två barn:)
Att tillägga bara ifall nån är nyfiken så rider jag fortfarande, äger en unghäst efter Kennedy,  har tyvärr inte så mycket kontakt med övriga klasskompisar. Vissa hörs man med via facebook men tyvärr har vi nog dragit irfrån varann allihop..
Mmm, nä men nu var det läggdags då:)
Hörs kanske!!

MVH Jenny Samuelsson
Studenten-2001


Bal på slottet!

Bal igår som sagt, som väntat föll några regndroppar :p. Men men inte mer än att vi överlevde (; Vi började med att mingel och fotografering, därefter kortege upp till slottet (alltså kulturhuset) fördrink där. Därefter middag med tal, uppträdanden, balens kung/drottning osv osv...

Något ont i fötterna efteråt! haha :) Nu laddar vi för studenten! mösspåtagningen på måndag.

/Elin SMR08 

 


sista torsdagen..

Yesbox! Allra sista, iaf sista planerade torsdagen. Med halva ligan borta (;. Så idag red vi en och en. Rätt så nice faktiskt! Eftermiddagen spenderades med ponnyakuten! hahahaha ! :D Alla betyg är ju satta nu så.. :p vi har bara festen kvar..

Imorgon är det dags för Balen. Dock ser det ut att kunna bli regn? :c fy sjutton! Bal imorgon på slottet (kulturhuset) alltså! (;

Mohahaha! hittade en bild på oss från andra (eller är det tredje?) dagen i ettan då det är den legendariska paddlingen! Små och oskyldiga hela högen. Haha kände inte en kotte då och undrade vart jag hade hamnat? (; näråå! ♥ Ångrar inte en sekund att jag valde att söka hit.



pussochkram/ Elin SMR08

efter studenten :)

Helt sjukt att det snart bara är två veckor kvar till studenten :O Och jag berättade ju förut om ett jobb som jag var väldigt sugen på. I måndags ringde hon och sa att jag fick det, så vecka 30 börjar jag jobba hos Gunilla Byström i Enköping :) Känns som det kommer bli väldigt bra det här. Lagom långt hem (det är ju iaf inte skåne..), bra boende och jag har möjlighet att ha häst med mig också. Plus att jag kommer på rida för henne :)

Väldigt härligt att veta att man har ett jobb måste jag säga, hade faktiskt ingen aning om vad jag skulle hitta på om jag inte hade fått det här :)



Laddar inför balen på fredag och hoppas på att väderprognosen är fel (ser ut tt bli regn, regn och regn..).

/ Ida SMR08

Avslutningshoppning

och sista gången vi hoppar för oss treor, usch. Nästan allt vi gör är för sista gången på rid nu för tiden :( Men tiden som är kvar ska vi använda på bästa sätt! :D

Dagens hoppning då, ackumulatorhoppning. Både nöjda och missnöjda ryttare gick i mål, dock ingen allvarlig olycka iaf ;) Fast en liten vurpa blev det, som Elli i tvåan fick stå för. Fast det var ju faktiskt Nan som var boven i dramat, eftersom hon skrämde lilla Quebec ;)

Resultatet blev iaf att Malin (trean) vann med sin Cambridge, Jessie (tvåan) kom tvåa med Hedwig och Jossan (tvåan) blev tre, också med Hedwig :) "Tyvärr" så tog tvåorna fler poäng och vann klasskampen ;)


Blev inget fotogrsferande idag, så jag slänger upp en bild på min kära klass :) Snygga va? ;D



Sjung om studentens lyckliga dar....nu är det inte långt kvar!

tjingeling!

/Ida SMR08

sista helklass torsdagen...

Något deppig rubrik kanske? :p

Annars då? heldag som sagt, inget ovanligt. Stalltjänst (där jag och Frida kollade skrittens maxhastighet ;), 2&2 pass och på efermiddagen något sort läxförhör om säkerhet/arbetsmiljö osv? (: och höll nästan på att glömma Ida och Malin gjorde ju kladdkaka till oss efter lunchen utan att någon hade ramlat av tom! (; Mums!

Lite pics från åren som gått :p och det finns en hel del ;)

årets kadrillj med Michael Jackson tema!  foto: Ida Hinders


Avslutninghoppning -09  Emelie och Nikoline


Avslutningshoppning -08 med maskerad ;) Märta och Rabalder! foto: Ida Hinders


friluftsdag -10 höghöjdsbanan i kläppen!

/Elin SMR08


16 maj 2011

Halloj!

Livet har faktiskt gått vidare efter hästskötarexamen,dock är pluggmotivation puts väck :p. Stackars Tina.. haha (:


Halvdag idag i stallet, dressyr på Solis för min del. Jobbade med skänkelvikningar, slutor, förvänd galopp bla. Helt okok pass. På teorin är det arbetsmiljö&säkerhet som gäller, känns rätt så välbehövligt nu när arbetslivet närmar sig :p.

På fredag är det avslutninghoppning igen. Vem vinner denna gång? 20 maj ca 09.30 på VRS. Be there!

Annars är det hel lungt i skolan, är klar med alla kurser. Men de finns väl någon som har det något svettigt :p. Betygen sätts nästa vecka. Bal på fredagen då också (27 maj). Mösspåtagning den 30 maj! :D yey! och ofc studenten den 10 juni!  för vi har tagit studenten...

Känns konstigt att det är snart är slut, vi har hunnit med en hel del under dessa år! en del kanske inte ska snackas högt om (;. Massor med filmkvällar, kladdkakor, toscarutor, avramlingar, Flyinge - swede horse, stockholm med religionen, kanotpaddling, höghöjdsbana,stalljourer, helgridning + en massa annat! en hel del skratt har det blivit! :D hahaahaha :)

tänkte slänga upp lite bilder men blogg.se vill icke!

/ Elin SMR08



Glass i stora Lass!

Just det, glass i stora lass är perfekt för dagar som dessa ! strålande sol och +20 grader, härligt värre! Och, ja jag har ätit massa glass.

Igår hade jag min sista jour för denna termin, urskönt! Och imorn är det dags för oss i SMR09 att "examineras" i tappskoutbildningen. Lite nervöst är det väl, men jag tror att vi kommer fixa det allihopa! Vi kommer alltså, utan Bennys hjälp, att dra av en sko, ta en ny och rikta den efter hästens hov och sedan slå på den. Detta ska göras på rätt sätt och sen gäller det att skon verkligen sitter bra och passar hoven. Men eftersom vi på rid i vansbro är sååå bra, så kommer det gå skitbra!

Diesel och Hanna, GymDM 2010

Och en till sak, på onsdag är det dags för KM i hoppning och Pay ´n Jump på VRS. Själv ska jag vara med på Roberti på pay ´n jump och vi ska hoppa 80.  Jag tror att KMklassen rids i motsvarand LC för alla kategorier, även stora hästar. Skoj ska det bli! Startlistan ligger ute på VRS hemsida www.vansbrors.se bara så att alla vet.
KM i dressyr vanns, på stor häst, utav Frida Andersson på Kintus(SMR08)! Och på ponny vann Astrid Norberg - Coedduon Llewelyn(Leo). Grattis till båda två!

Ha det!
/Elin, SMR09

Tårtkalas!

Halloj!

Yes, idag blev det tårtkalas i stallet, mums! :D

Åkte ut till stallet för att hjälpa till med hästskötarexamen som är idag. Skönt att det är gjort! (: Helt klart en fördel med att göra det på hemmaplan :p.

Nu blir det att hämta balklänningen!

/Elin SMR08


Diplomerade hästskötare hela högen!

Japp! Hela SMR08 är nu diplomerade hästskötare! :D fyfan va vi är bra! ♥

Dagen började med att vi åkte ut extra tidigt och gjordde klart stallet. 8.00 började dagen med ett allmänt prov samtidigt som ett foderprov. Därefter ridning med ett hästbyte, Pärsson och Roberti för min del. Efter det hästvidhand och longering - som gick litehalvtaskigt för mig :p.

Efter lunch var det flätning/bandagering, sakprov och ett praktiskt foderprov. En riktig lång dag med mycket nerver! haha! :D  skönt att det är över :p.

Slänger upp en bild på snygga Ida! med sin väst och väska med nummer tre på ;)

      
Fyfan va vi är bra! ♥

/Elin SMR08


Bäst på häst, test och fest ;)

Vi har ännu en gång bevisat att det stämmer (haha, lite måste man ju få skryta ;D)! Hela klassen är nu diplomerade hästskötare. Helt sjukt, själv gjorde jag en rejäl tabbe och var tvärsäker på att jag kuggat, så jag har fortfarande svårt att tro att det är på riktigt!

Ikväll ska det firas med klassen på ett eller annat sätt, Selins kanske :) Men jag tänker börja redan nu och fira med lite glass!

SMR08 <3


Imorgon gäller det!

Halloj!

Imorron är det dagen med stort D som gäller! behöver jag nämna att jag är sjuuuukt nervös? har inte fått något vettigt gjort alls idag. Haha, vill bara att dagen ska vara över  - och speciellt longering.



/ Elin SMR08

Nedräkning...

Om det är någon som har missat det är är det fyra dagar kvar till HÄSTSKÖTAREXAMEN! :O för min del kommer hela dagen bestå av att repetera, repetera och repetera. Får inte glömma något.

Passar på att kolla på världscupfinalen i hoppning samtidigt också! :D

tjingeling
/Ida, SMR08

RSS 2.0