Bill och Bull i England :)

Bill och Bull och då menar vi Sandra Lindström och Erika Lundberg, gick ut 2010 och begav oss direkt efter studenten till Anna Hilton (landslagsryttare i fälttävlan) i England!
Efter tre år på den mycket välutbildade skolan med sin nogrannhet och perfektion blir man ganska paff när man kommer ut i arbetslivet och ser att inte alls allt sköts och hanteras så som man blivit upplärd.

Vi är bosätta på en gård i Sandhurst ( ca 1h bilfärd ifrån London) där vi tar hand om 20tal hästar av olika klasser, vi har bland annat 2topphästar som gått runt både badminton och OS, hästar som går från 1-3stjärnig fälttävlan, unghästar, hoppsto, hingst och små runda ponnier. De vardagliga sysslorna består av att sköta yarden som vi säger här, rida alla hästar, hur mkt beror på säsong, eftersom de går såpass tuff fälttävlan så rids de ofta ett pass dressyr/hoppning + att de hackas (rids ut 1h), förbereda inför tävlingar, följa med på både små och stora fälttävlans tävlingar och nu även på lill säsongen tävla hennes hästar inom dressyr och hoppning.

Vi närmar oss slutet på vårat halvår med en erfarenhet rikare, det har varit tufft med b.la. hemlängtan och slit men vi har haft mycket kul på vägen. Vi har besökt ett nytt land, träffat otroligt snälla och vänliga människor, sett oss omkring i b.la. London (festat bland rikemansbarnen och druckit drinkar/champagne i rykande kistor för 3000kr, alltid en upplevelse ;) ), upplevt Englands fördelar och nackdelar, sett mycket dålig dressyrridning men destå bättre hoppning och fälttävlan, lärt oss hantera olika sorters hästar, ridit så vi fått sår i rumpan, klagat, skrattat, blivit bästa vänner, insett hur hemmakär man är men ångrar det inte för en sekund!

Under resan gång har vi insett vilken otrolig utbildning ridledar- och hästskötar utbildningen i Vansbro är, allt detta ständiga tjat om sits och händer, all teori om utrustning, foder, sjukdommar mm har gett oss en bra start i arbetslivet där vi har en grund att stå på och fortsätta utvecklas :)

     

   

   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0